Carlit incorpora safates compostables al trinxat

Carlit incorpora safates compostables al trinxat

Les safates de totes les varietats de trinxat Carlit es poden llençar al contenidor de la fracció orgànica

Carlit, el productor de gastronomia de la Cerdanya, tancarà a final d’aquest any la substitució de les safates de plàstic de totes les varietats del seu trinxat  per safates compostables.

El canvi suposarà un estalvi del 72% del plàstic utilitzat fins ara. Les noves safates no només es degraden, sinó que es converteixen en compost. Així, a banda de no contaminar el sòl, l’aposta per les noves safates permet també evitar les emissions generades en el procés de transformació de residus, que en aquest cas no serà necessari.

Les noves safates del trinxat Carlit es degraden al 100% sense generar cap residu en un període de màxim 12 setmanes. A partir d’ara doncs, ja no caldrà posar-les al contenidor de reciclatge de plàstic, sinó que es poden llençar directament als contenidors de la fracció orgànica.

El procés de canvi a safates compostables es va iniciar amb la línia de trinxats ecològics ara fa un any. Ara, Carlit ha decidit ampliar-ho a totes les varietats de trinxat.

El gerent de Carlit, Xavier Espuña, destaca que “la sostenibilitat país passa perquè els empresaris ens hi arremanguem. El temps s’ha acabat i el canvi climàtic demana a crits decisions fermes. La  inversió en aquestes safates retallarà els nostres beneficis perquè el cost és força més elevat que les safates de plàstic,  però des del nostre punt de vista, productors i consumidors no tenim cap més opció que apostar fort pel canvi i demostrar que la sostenibilitat no és màrqueting, sinó fets”.

Embalatges de cartró acreditats FSC

A l’aposta de Carlit per la sostenibilitat, s’hi suma també que els embalatges de cartró que recobreixen les safates són de cartró kraft provinent de boscos acreditats pel segell FSC. Aquesta certificació garanteix que el paper utilitzat prové de boscos i plantacions gestionats segons els estàndards internacionals més estrictes de sostenibilitat, preservant la diversitat biològica, beneficiant les vides de la població i els treballadors locals i garantint la seva viabilitat econòmica.