#COMPROMISOSCARLIT

#CompromisosCarlit és el conjunt d´accions que hem fet des de sempre per respectar les persones i el nostre entorn. Tal i com ho entenem nosaltres, dins dels nostres compromisos, hi ha accions de sostenibilitat, de responsabilitat social, etc…
Sabem que ens queda molt per fer, però també que tot és possible. Amb la voluntat de continuar sent honestos i transparents, compartim aquí algunes de les accions que creiem que ja estem fent bé. I en vindran més!
Carlit compromisos - tradició sempre
Tradició
SEMPRE
#1
Ens entestem a difondre i divulgar la gastronomia de les àvies de la Cerdanya, tal i com ho feien elles. Només n’actualitzem el format per fer-ho més fàcil i adaptar-ho al nostre ritme de vida actual.
#2
Regalem cada any 1000 trinxats per la Festa del Trinxat de Puigcerdà. Compartir per divulgar la tradició!
Carlit compromisos - natural 100%
100%
NATURAL
#3
Comprem els nostres ingredients a productors de proximitat, naturalment. Per exemple, la nostra llet del pa de fetge és de productors de llet de la Cerdanya.
I no només els productes. Els nostres proveïdors de cartronatges, etiquetes, embalatges, el nostre servei logístic, també són de proximitat.
#4
No posem mai additius conservadors al nostre trinxat.
Carlit compromisos - envasos sostenibles
Envasos
SOSTENIBLES
#5
Hem treballat de valent per aconseguir reduir en més d’un 70% el plàstic dels embalatges del nostre trinxat. La safata interior, fabricada a partir de materials vegetals renovables, és biodegradable, compostable i certificada FSC.
#6
Tot el cartró que utilitzem als nostres packagings prové de boscos gestionats respectant l’entorn, acreditats amb el segell FSC.
#7
El 100% de la nostra energia elèctrica procedeix de fonts naturals i renovables. La CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) acredita anualment que la nostra energia prové exclusivament de fonts renovables.
Carlit compromisos - menjar saludable
Menjar
SALUDABLE
#8
Més enllà de promoure el consum de verdures i productes de proximitat de la màxima qualitat, també estem obsessionats en garantir al màxim la seguretat alimentària. Per això, no vam tenir por de fer tots els esforços per aconseguir una certificació que només acostumen a tenir els grans: la IFS Food, una norma de seguretat alimentària de la Global Food Safety Initiative.
#9
Promovem l’esport i l’activitat física donant suport a clubs i esdeveniments esportius de la Cerdanya.
Carlit compromisos - cuina fàcil
Cuina
FÀCIL
#10
Estem convençuts que menjar bé no ha de ser complicat, tenir un màster de cuina o tenir tot el temps del món. Defensem l’Slow Fast Food i lluitem per demostrar que és possible menjar bé, amb productes de casa i de qualitat, en un minut de microones o de paella. I a qui digui que no es pot menjar trinxat perquè no té temps o perquè no en sap… Pam! Li demostrem en un minut.
Carlit compromisos - fem comunitat
Fem
COMUNITAT
#11
Lluitem contra el malbaratament alimentari. Lliurem tots els productes als quals encara els queda entre un 70% i un 80% del a vida útil a la Creu Roja de Puigcerdà. Només el primer mig any del 2020 hem lliurat 1400 pans de fetge.
#12 
Durant el confinament vam portar lots de productes als hospitals, CAP’s, farmàcies i residències geriàtriques per fer costat a tots els que treballaven incansablement en aquesta lluita.
#13 
Formem part de la plataforma “Too Good To Go” per lluitar contra el malbaratament alimentari. Oferim packs dels nostres productes en perfecte estat i sense haver caducat, però que els supermercats no volen perquè se’ls escurça el període de venda.
#14 
Donem suport a l’esport del territori. Fem costat al Club Gel Puigcerdà, referent a la Cerdanya, oferint un lloc de treball de jornada flexible que ocupen jugadors i jugadores de l’equip hoquei sènior masculí i femení. La jornada flexible els permet combinar els entrenaments amb la feina i poder-se arrelar al territori.