Presentem a Alimentaria la nova línia de productes sostenibles que no requereixen conservació en fred

Presentem a Alimentaria la nova línia de productes sostenibles que no requereixen conservació en fred

A Carlit presentarem a Alimentaria (Barcelona, 4-7 d’abril) la nostra aposta per la sostenibilitat: safates compostables per al trinxat i envasos de vidre.

Per una banda, mostrarem les noves safates de 400 grams de trinxat 100% compostables, que ja es troben als supermercats i que permeten estalviar un 72% del plàstic que s’utilitzava. Les safates se sumen als embalatges de cartró FSC que garanteix que el paper prové de boscos gestionats amb criteris de sostenibilitat.

Per l’altra, mostrarem els primers prototips d’una nova línia d’envàs amb vidre, que permetrà que els productes Carlit no necessitin ser refrigerats.

El gerent de Carlit, Xavier Espuña, assegura que “l’aposta per la sostenibilitat ha suposar una inversió i un esforç molt important per una empresa com nosaltres, però ser sostenible no és una opció. És una obligació“.

Xavier Espuña afegeix que “des d’abans de la pandèmia que vam començar a explorar materials sostenibles per als nostres productes. Però no és fàcil. Primer has d’identificar els materials, després ser capaç d’ajustar el procés de producció a les noves característiques dels materials, i finalment, assumir el sobrecost que suposa fer-ho amb aquests materials. Així que hem retallat el nostre marge de beneficis i hem tingut molts mals de caps per aconseguir que les coses sortissin bé. Però ho tornaríem a fer mil vegades més. L’obligació dels productors d’alimentació és fer que la gent mengi bé i sa, i que ho faci de manera sostenible”.

A Alimentaria es podran veure els primers prototips de trinxat i pa de fetge en envasos de vidre. El nou format no només és una aposta per la sostenibilitat, sinó que també permetrà al fabricant sortir de les zones refrigerades, ja que els nous envasos no requeriran conservació en fred.

Els nous envasos se sumen a les accions de sostenibilitat econòmica, ambiental i social que hem anomenat “Compromisos Carlit“.

Presentarem totes les novetats a l’stand de Clúster Gourmet Catalonia als stands E200 i E150 del Pavelló 1 de Fira de Barcelona.